Survivaltocht Juni 2019

juni 24, 2019 w.schenk

Veel kinderen, maar ook de jeugdcommissie, vonden het jammer dat het kamp niet door ging dit jaar. Om toch met zoveel mogelijk jeugdleden iets gezamenlijks te doen, en eens iets anders te doen dan tennissen, had de jeugdcommissie een leuke activiteit gevonden in Vlaardingen.
Hoewel het aantal aanmeldingen een week terug nog op 6 kinderen lag, en we aan afblazen dachten, bleek toch dat er in de laatste dagen nog 24 kinderen zich opgaven en we met 30 kinderen richting Vlaardingen konden fietsen.
Nadat het in de ochtend nog flink geregend had, was iedereen blij dat het tijdens het fietsen droog was. Toen wisten ze echter nog niet wat er die middag stond te gebeuren.
Na een lekker broodje, werd om 1 uur de groep in 2-en gedeeld en gestart, onder begeleiding van ervaren instructeurs, met een echte outdoor/ survivaltocht.
Dat betekend dat de kinderen o.a. touwbruggen, handboogschieten, sloten oversteken met behulp van touw en balken en vlotten een parcours afleggen.
Nadat in eerste instantie wat afwachtend werd gereageerd, en je dingen hoorde als “mijn schoenen mogen niet nat worden” (Rens) en “ik heb geen droge onderbroek bij me”, ( Bjorn) spoelde uiteindelijk de meeste kinderen het modderwater uit de kleding door een duik in de Vlaardingse vaart.
Of het kwam door de groepsdruk of het feit dat er geen moeders bij waren, uiteindelijk deed iedereen overal aan mee en hadden we allemaal veel plezier.
Ook de jongste kinderen (Roos, Jack en Mats) deden niets onder voor de anderen en stonden vaak vooraan als er iets spannends moest gebeuren.
Moegestreden werd om kwart voor 4 teruggereden in een heerlijk zonnetje naar Rozenburg.
In het clubgebouw had Eric nog een heerlijke BBQ met patat klaargezet, waar iedereen van genoot.
Tijdens het eten werden de sterke verhalen over die middag nog eens doorgenomen en hoorde we van veel kinderen dat ze volgend jaar graag weer op kamp willen gaan (en dan liefst met een survivaltocht).