Logo-Rozenburg-TC-GROEN-wit-omlijnd

Tennis voor jong & oud in Rozenburg

DJI_0058

Altijd al willen tennissen?

Altijd al willen tennissen?

Leuk dat je (misschien) bij onze vereniging komt tennissen!
Met tennissen wordt steeds vroeger begonnen. Er is dan ook geen leeftijdsgrens om lid te worden. De jongste kinderen bij onze club zijn zo rond de zes jaar. Als je lid wilt worden van onze vereniging kan je je via deze website aanmelden. Misschien ga je voor het eerst beginnen met tennis, misschien heb je al eens eerder getennist. Als beginner weet je vaak nog niet hoe het er aan toegaat bij een tennisclub. Daar willen we hier kort wat over vertellen.

 

Wat heb je nodig als je begint met tennissen?
Een tennisracket en tennisschoenen (geen algemene sportschoenen). De tennisleraar of sportwinkel kan je hierbij informeren. Verder sportkleding die je lekker zit.

 

Als je komt tennissen
Als lid van onze vereniging krijg je een pasje van de tennisbond (KNLTB). Neem dat pasje mee als je komt tennissen. Je mag het hele jaar door komen om vrij te tennissen. Je kunt dan zelf met een ander lid samen een baan afhangen. Afhangen doe je op het afhangsysteem.

 

Leren tennissen
Als je lid bent geworden van onze tennisvereniging houdt dat niet automatisch in dat je ook tennisles krijgt. Hiervoor moet je je apart opgeven en voor betalen. Kijk goed naar aanbiedingen op deze site of (als je al langer lid bent) schrijf je hier in voor de tennislessen. Heb je je opgegeven voor tennisles dan is dit één keer in de week op een vaste tijd. Voor de eerste keer word je gebeld of gemaild door de tennisleraar wanneer het begint. Naast tennisles en zelf vrij tennissen kan je ook als beginner al meedoen met diverse activiteiten die door de jeugdcommissie worden georganiseerd.

Op en om de baan
Als je op een baan aan het tennissen bent hopen we dat je veel plezier hebt.

  • Maak geen ruzie en ga niet schelden. Natuurlijk mag een juichkreet bij een goed geslagen bal wel. Juichen omdat je tegenstander een bal fout slaat is niet zo sportief.
  • Soms rolt er een bal naar de baan naast je waar anderen aan het spelen zijn. Ren er niet meteen achteraan om hem op te halen. Je wacht even tot ze de bal niet meer overspelen en vraagt dan of je de bal terug mag.
  • Als je stopt met tennissen dan moet je de baan netjes achterlaten. De baan ligt er dan weer goed bij voor degene die na jou gaat tennissen.
  • Ben je als toeschouwer bij een echte tenniswedstrijd aan het kijken wees dan rustig,  praat niet te hard en ga niet vlak langs de baan rennen of spelen. De wedstrijdspelers vinden dat niet fijn.
  • Op vervelend en hinderlijk gedrag op het tennispark word je aangesproken.

 

Na het tennissen
In het zomerseizoen, maar vaak ook in de winter, is het clubhuis geopend. Heb je een bidon dan kun je deze binnen met water vullen. Verder kun je natuurlijk gebruik maken van onze nieuwe Mini-baan en de kooi om je tennisspel te verbeteren.

 

Veel plezier bij Tennis Club Rozenburg!!

Sponsors TC Rozenburg

MAGAZINE

ACTIVITEITEN

may, 2023

mon

tue

wed

thu

fri

sat

sun

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

No Events

PARKINFORMATIE

 
Accommodatie TC Rozenburg
Koninginnelaan 26
3181 GK ROZENBURG ZH

 

Secretariaat
Postbus 1203
3180 AE ROZENBURG ZH

 

Bereikbaarheid

Telefoon clubhuis : 0181-212828
Wedstrijdleiding : 0181–217431
E-mail : info@tcrozenburg.nl