Inschrijven voorjaarscompetitie 2021

december 2, 2020 w.schenk

2020 was en is een raar en ongeĆ«venaard jaar, een jaar met veel restricties en verboden, wij wensen dan ook een ieder die hierdoor persoonlijk getroffen is veel sterkte toe!

Ook de tennissport kreeg te maken met veranderingen, de professionele tennissers moesten hun wedstrijden zonder toeschouwers spelen, grand-slams werden afgelast of verschoven, ook de recreatieve competities en toernooien moesten eraan geloven, de voorjaarscompetitie 2020 werd in z’n geheel afgelast terwijl de najaarscompetitie 2020 gedeeltelijk werd gespeeld, kantines/clubhuizen werden gesloten.

Op dit moment weet niemand precies hoe het verder gaat maar de KNLTB heeft besloten om de voorbereidingen voor het nieuwe competitieseizoen alvast op te starten in de hoop dat we in het voorjaar weer “normaal” competitie kunnen spelen.

Naast de reguliere competitie vormen heeft de KNLTB een extra competitiesoort toegevoegd op de zaterdag en wel te weten een dubbelcompetitie 25+ op de zaterdagavond vanaf 19.00 uur, vergelijkbaar met de competitie op vrijdagavond, er worden 4 dubbels gespeeld en men kan zich inschrijven voor een heren, dames of gemengde competitie, afhankelijk van het aantal inschrijvingen op de zaterdag overdag kunnen wij maximaal 4 tot 6 teams op deze avond toelaten.

Gezien het feit dat de vrijdagavondcompetitie bij onze vereniging erg populair is doen wij ook dit aankomende jaar ons best om weer 8 teams in te schrijven, in principe zijn er al 2 plaatsen vergeven aan de teams welke dit voorjaar zijn uitgeloot (mits zij inschrijven natuurlijk) Om met 8 teams competitie te spelen op de vrijdagavond moet u er rekening mee houden dat wij dan maar 1 wisselbaan tot onze beschikking hebben en dat dit extra wachttijd tussen de partijen met zich meebrengt, houdt hier rekening mee als u inschrijft. 

Om het competitie spelen te stimuleren heeft de KNLTB besloten om de invallersregeling te versoepelen wat inhoudt dat op dagen met variabele aanvangstijden (bij ons op zaterdag) een speler 2x op dezelfde dag mag spelen.

Tevens is de wachttijd bij slechte weersomstandigheden voor alle competities teruggebracht naar 1 uur.

De KNLTB competitie is er voor iedereen van beginner tot gevorderden, schroom dus niet als u net begonnen bent met tennissen en schrijf in als u sportief bezig wilt zijn in het voorjaar.

U kunt zich inschrijven voor de onderstaande competitie mogelijkheden;

Donderdag overdag; Damesdubbel 4xDD / Herendubbel 50+ 4xHD

Vrijdagavond; Damesdubbel 17+ 4xDD / Herendubbel 17+ 4xHD  /  Gemengd Dubbel 17+ HD/DD/2xGD

Zaterdag overdag; Dames 17+ 2xE/3xDD / Damesdubbel 4xDD / Heren 17+ 2xE/3xHD / Herendubbel 17+ 4xHD / Heren 35+ 2xE/3xHD / Herendubbel 50+ 4xHD / Gemengd dubbel 17+ DE/HE/DD/HD/GD / Gemengd dubbel 17+ DD/HD/2xGD

Zaterdagavond; Damesdubbel 25+ 4xDD / Herendubbel 25+ 4xHD / Gemengd dubbel DD/HD/2xGD 

Tot en met zondag 27 december a.s. kunt u zich als team, individueel of als reservespeler inschrijven voor de voorjaarscompetitie 2021 via het emailadres; jennings.kathleen@gmail.com

Mocht u zich als individu inschrijven wees er dan van bewust dat wij er alles aan zullen doen om u te plaatsen in een geschikt team maar dit niet altijd kunnen garanderen.

De Voorjaarscompetitie telt in het totaal 7 speeldagen en start begin april en loopt tot begin juni.

Let op: indien er teveel inschrijvingen binnenkomen voor de aangeboden competities dan zijn wij helaas genoodzaakt om teams uit te sluiten door middel van loting, indien dit van toepassing is dan nemen wij contact op met de desbetreffende captain(s) om alternatieve mogelijkheden te bespreken.

Let op: variabele aanvangstijden zijn van toepassing op de zaterdagcompetitie, het kan zijn dat u de ene week om 09.00 uur aanwezig moet zijn en de andere week om 15.00 uur, houdt hier rekening mee bij inschrijven!

Indien er als team ingeschreven wordt dan van alle teamleden de juiste gegevens doorgeven; naam, bondsnummer, sterkte enkel/dubbel en het telefoonnummer van de captain.

Wij vragen u te controleren of u minimaal 4 van de 7 speeldagen beschikbaar bent. Wij vragen u ook om bij voorkeur met minimaal 6 teamleden in te schrijven. Daarnaast behoudt de TC zich het recht voor om teams kleiner dan 6 personen aan te vullen, uiteraard in overleg en rekening houdend met niveau en leeftijd.

Wij hopen dat iedereen weer volop zal inschrijven voor de voorjaarscompetitie en dat we ook daadwerkelijk competitie kunnen spelen met toeschouwers en een geopend clubhuis.

Ps. de competitie inschrijvingen voor de jeugd zullen worden verzorgd door de jeugdcommissie.

Met vriendelijke groet,

Technische Commissie T.C. Rozenburg