Wij starten verder op. – fase 2 – richtlijnen en voorwaarden om per 11 mei weer te tennissen

mei 9, 2020 w.schenk
  Beste Leden,

Hier een volgende update vanuit het bestuur van de vereniging. Gelukkig kunnen wij jullie melden dat wij een volgende fase kunnen ingaan. Na de succesvolle start van de jeugd vorige week kan ons park weer gedeeltelijk open voor vrij tennissen voor alle leden. Dit zal gelden vanaf maandag 11 mei ( ik stuur jullie dit bericht met het voorbehoud dat de gemeente nog aanvullende eisen kan stellen. Mocht dat gebeuren, dan laat ik jullie dat weten.)   Na de mededeling afgelopen week vanuit de overheid, waarin werd aangegeven dat tennis vanaf 11 mei weer mogelijk was, hebben wij de richtlijnen van de KNLTB moeten afwachten. Deze richtlijnen zijn gisteren (vrijdag) laat in de middag ontvangen. Het bestuur en commissies heeft donderdag avond en vrijdag avond over dit onderwerp digitaal vergaderd.  

Voor jullie informatie voeg ik onder deze mail vanuit het bestuur, de volledige tekst met richtlijnen van de KNLTB toe. Alle voorschriften zoals daar vermeld zullen minimaal voor ons gelden. Daar buiten hebben wij als bestuur enkele voorwaarden moeten stellen om te kunnen garanderen dat wij met elkaar op een verantwoorde manier open kunnen gaan (en blijven)   Ik haal enkele belangrijke punten uit de KNLTB publicatie:

Algemeen
De banen zijn (in principe) alleen beschikbaar voor singlespel. Een uitzondering hier is als het meerdere mensen zijn, uit hetzelfde huishouden, die op hetzelfde adres wonen. Uit verdere vragen naar KNLTB is gebleken dat dit voor 1 kant van de baan / net moet zijn. Dus bij een dubbelspel kan alleen “huishouden A” tegen “huishouden B” spelen.

Afhangen om vrij te tennis is altijd een eis. Vroeg of laat, druk of stil.

Een baan reserveren kan alleen digitaal of per telefoon vanuit huis. Je heb dus een reservering in het systeem voor je naar het park ga. (een instructie zal door Wesley Schenk in een separate mail gegeven worden en zal ook op de site van www.tcrozenburg.nl beschikbaar zijn.
indien jullie problemen ondervinden met afhangen op afstand graag dit melden via de mail naar afhangen@tcrozenburg.nl

De kantine en kleedkamers en terras blijven gesloten. Alle banken en stoelen buiten zijn verwijderd. Toiletten zijn beschikbaar en zal door de schoonmaakdienst regelmatig schoongemaakt worden. Toch het verzoek om hier zo min mogelijk gebruik van te maken. Desinfecteermiddel etc is aanwezig. Maak daar gebruik van en hou de hygiëne in de gaten.

Kantine is gesloten dus consumpties zijn niet beschikbaar op het park. Behalve een bidon met water is het niet toegestaan eigen drank mee te nemen of na het tennissen te gebruiken. (opening van kantine en terras is momenteel voorzien voor 1 september. De KNLTB is wat dit  betreft nog wel in gesprek met NOC*NCF en het ministerie van VWS.)

Na het tennissen verlaat men het park.

Omdat (in principe) alleen singlespel mogelijk is, hebben wij besloten dat banen 45 minuten beschikbaar zijn voor elke partij (single en familiedubbel)    

Jeugd
Voor de jeugd geldt dat er toezicht aanwezig moet zijn. Om hier aan te voldoen hebben wij de trainer Arthur Hamers bereid gevonden dat te doen tijdens de uren dat hij tennisles geeft.

Op dit moment zijn dat de volgende lestijden:

Dinsdag vanaf 15.30 tot 20.00 uur
Woensdag vanaf 14.00 tot 18.00 uur
Donderdag van 16.00 tot 18.00 uur

Ook de jeugd zal moeten reserveren om vrij te tennissen.

Het proces van afhangen gaat daar iets anders om het onder controle te houden en eenvoudiger te maken. Omdat Arthur toch al als toezichthouder zal functioneren, kan en moet de jeugd een WhatsApp bericht sturen naar Arthur. In de WhatsApp aangeven dat men vrij wil tennissen en op welk tijdstip. Arthur zal dan een reservering maken op baan 3 of 4. (telefoon Arthur : 06-24749320)  

Trainen
Omdat lessen met maximaal 4 personen op 1 baan is toegestaan, kan het voorkomen dat de trainer 2 banen in gebruik heeft. Ik vraag om jullie begrip hier voor.

Tot slot
Wij wensen jullie veel tennisplezier, ondanks deze beperkingen. Hou je aan de regels. De huidige planning is dat als wij met elkaar dit aankunnen en opvolgen, dat een volgende fase per 1 juni in zou kunnen gaan (onder voorwaarden overheid)

Let op:
dit is een verantwoording van ons allemaal. Ik hoop en vertrouw dan ook dat een ieder van ons een ander lid zal wijzen op niet nakomen van alle afspraken en richtlijnen. Boetes voor individu maar ook voor de vereniging zijn niet mild. Dat is denk ik het laatste wat wij willen in deze voor de vereniging toch al moeilijke financiële storm.

Samen komen we er uit. Blijf gezond.  

Namens het bestuur,
Jan van Os
Voorzitter